Bahan-bahan
- 2 biji tauhu (dihancurkan menggunakan garfu)
- 1 - 3 biji telur
- 1 sd besar sos tiram (best kalau letak ni ^^)
- sedikit perasa (cukup rase / pasti sedap/ajinomoto)
- 1 biji bawang besar (dipotong dadu)
- 1 sd besar kicap lemak
- sedikit serbuk lada hitam/lada putih (optional)
Cara-cara
- Tumiskan bawang besar + kicap + serbuk perasa + sos tiram sehingga bawang layu.
- Masukkan tauhu yang telah dihancurkan.
- Bila dah agak2 kering sikit tuangkan telur yang telah dipukul di sebelahnya .
- Biarkan sebentar (agak2 dah mcm masak sikit je) kemudian kacau.
- Masukkan bahan2 yang lain. Kacau sehingga masak.
0 comments on "iNti KArIPaP"
Post a Comment